Jos Rühl

Hallo, mijn naam is Jos Rühl.
Na mijn studie fysiotherapie heb ik vele jaren in Duitsland gewerkt. Eerst als fysiotherapeut en later na afronding van de opleiding manuele therapie, als manueel therapeut.

Tijdens de opleiding tot manueel therapeut kwam ik in contact met enkele osteopaten. Hun visie op gezondheid en de daarbij horende aanpak van verstoringen in deze gezondheid, spraken mij zeer aan. Daarom besloot ik de vijfjarige opleiding osteopathie van het college Sutherland in Neu-Ulm (Duitsland) te gaan volgen.

Aansluitend aan deze opleiding ben ik de 3 jarige opleiding “osteopathie volgens het biodynamische model “gaan volgen. (2003-2006) Een oorspronkelijke osteopatische benadering die uitgaat van de mens als een totaliteit zonder scheiding van lichaam en bewustzijn. Centraal in deze gedachtegang staat steeds de aanwezigheid van het zelfgenezende vermogen van de mens en de mogelijkheid dit vermogen met zachte osteopatische handgrepen te stimuleren. 

Verder opleidingen;

Wetenswaardig Weten, osteopathie in de praktijk. 2009 – 2011 

Geïntegreerde technieken “methode “de Bakker”. Orgaanproblematiek als oorzaak van beperkingen van het bewegingsapparaat.  2013-2014

Fysiologie in het kader van het osteopatische concept.  2012-2015 

Evost ; Evolutionary Medicine within the Osteopatic Field. 2015 – heden

Contact met Jos

jos@initium-osteo.nl

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?